LASY-Viesti 8.2.2021 / RK

12.02.2021

LASY-Viesti 8.2.2021 / RKHei kaikille

Tämä viesti kertoo LASY:n vaalityön alkamisesta ensi sunnuntaina 14.2. klo 13-14 vapaamuotoisella jäsenkohtaamisella ystävänpäivänä ulkoilmassa Kassarin rannassa.

Puolue- ja vaalitunnuksia ei ole käytössä. Vaalivastaava Leena Westlund tuo kevyen pöydän ja karamelleja.

Toivomme ennen kaikkea, että jäsenet voisivat tulla hakemaan yhdistyksen uutta LASY-lennäkkiä, joka on tarkoitettu tutuille ja naapureille käteen jaettavaksi, ei varsinaisesti luukutettavaksi. Siitä on 1 000 kpl painos.

Vaaliesite tulee maaliskuulla, kun vaalinumerot on arvottu ehdokkaille.

Vaalityötä pandemian jatkuminen tulee muuttamaan ja hankaloittamaan. Uusia keinoja pitää etsiä. Johtokunta suunnitteli vastaavia ulkotapahtumia naistenpäivän ympärille 8.3. sekä Demetroa asemien ulkopuolella. Niihin palaamme lähempänä. Jos nyt voi tukea Ruusurahalla, jota olemme aina pyytäneet vaalivuonna.

Kuvaliitteenä on kutsu Nasima Razmyarin Pormestaristarttiin 20.2. klo 12 Facebookissa.

Terveysturvallisesti parempaa uuden vuoden 2021 jatkoa kaikille toivottaen

Risto Kolanen, tiedottaja

0400-204 844

risto.kolanen@pp.inet.fi
PS. Ilmoitatko uuden sähköpostiyhteytesi, niin säästämme tiedotuskustannuksissa. Sähköisiä viestejä tulee useammin.

Pyyntö vapaaehtoisesta vaaalituesta, Ruusurahasta

Hyvät lauttasaarelaiset sosialidemokraatit ja Lasyn jäsenet

Lauttasaaren Sosialidemokraattien johtokunta keskusteli 20.1.2021 mm. kuntavaalitoiminnasta. Todettiin, että koronan ja nopeasti muuttuneiden viestintätapojen seurauksena vaalikampanjointi varmaankin muuttuu melkoisesti aiemmista kokemuksista, mutta miten, siihen ei taida olla valmiita vastauksia.

Johtokunta piti tarpeellisena, että aiempaa mittavammin voitaisiin ilmoitella Lauttasaari-lehdessä ja että kaikesta huolimatta tulisi kyetä myös joihinkin ulostuloihin yleisön keskuuteen.

Yhdistyksellä on jonkinverran varoja, mutta lisää tarvittaisiin, lähinnä ilmoitteluun ja tilaisuuksiin. Tähän viitaten päätettiin jälleen kerran kääntyä jäsenistön puoleen toivomuksella ns. Ruusurahasta.

Mahdollisuuksiensa mukaaan kukin voisi kartuttaa yhdistyksen tiliä

FI78 1020 3000 1247 74, viestinä Ruusuraha.

Parhaimmat kiitokset

 

Risto Kolanen           Jorma Westlund

yhdistyksen tiedottaja yhdistyksen taloudenhoitajaLASYN JOHTOKUNNAN JÄSENTEN TEHTÄVÄT 2021

Syyskokouksessa tehtyjen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajavalintojen (pj Kimmo Sarje

ja vpj Marika Koski) lisäksi johtokunta päätti 11.12.2020 seuraavasta työnjaosta yhdistyksen johtokunnassa vuodelle 2021:

 sihteeri: Leena Westlund

 tiedotussihteeri: Risto Kolanen

 jäsenvastaava: Risto Kolanen

 opintosihteeri: Kaarina Kallioniemi

 kotiseutuasiat: Kimmo Sarje

 eteläisten yhdistysten yhteistyörengas: Leena Westlund

 nuorisovastaava: Marika Koski

 vaalivastaava: Leena Westlund

 kotisivuvastaava: Marika Koski

 kotimainen politiikka Kimmo Sarje

 kulttuuriasiat Kimmo Sarje

 kansainväliset asiat Pentti Kotoaro

Lisäksi johtokuntaan kuuluvat Anne Pyynnönen syyskokouksen valitsemana ja Juhani Laurila yleriskokouksen 11.12.2020 täydentämänä.

Johtokunnan ulkopuolelta päätettiin seuraavat tehtävät ja seurattavat asiat:

 taloudenhoitaja: Jorma Westlund, valokuvaus Kari Kotila.Helsingin demareiden tapahtumia & uutisia

Tässä viikkoviestissä:
1. Piirihallituksen päätökset 1.2.
2. Valtuustokuulumiset 3.2.
3. Timo Harakka Kalasatamassa: Mistä rakentuu maailman paras pääkaupunki?

4. Alueellinen järjestöpäivä 13.2. – ilmoittautuminen on avattu!
5. Eveliina Heinäluoma ja Ville  Jalovaara facebook-live
6. Pormestarikampanjan startti 20.2.1. Piirihallituksen päätökset 1.2.

Kaupunkikannatusprojektin koordinaattori Tiina Isotalus esitteli piirihallitukselle puolueen kaupunkikannatustutkimuksen tuloksia kaupunkilaisten mielipiteistä ja suhtautumisesta puolueisiin ja poliitikoihin.

Käsiteltiin viime vuoden tilinpäätös ja piirin taloudellinen tilanne vaalivuonna, sekä puolueen esitystä piirien rahoitusmalliksi.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma toi ajankohtaiset kuulumiset valtuustosta, erityisesti liittyen Jätkäsaaren ja Meri-Rastilan alueiden kehittämiseen.

Kuntavaaleihin liittyen täydensimme ehdokaslistaa ja käsittelimme Olli-Pekka Koljosen esittelyn pohjalta piirin kuntavaalistrategiaa ja viestintää. Kuntavaalien kampanjointiin liittyen kävimme läpi viranomaisohjeistukset tilaisuuksien järjestämisen ja kampanjoinnin suhteen. Rajoituksista viestitään suoraan ehdokkaille.

Piirihallituksen jäsen Helena Ylisipola esitteli piirihallitukselle puolueen call center -projektin. Call center -toiminnalla pyritään paikkaamaan koronarajoitusten vaikutusta vaalityöhön. Helsingissä tarvitsemme lisää soittajia!

Piirin jäsenkehitys on ollut erinomaista, pitkästä aikaa plusmerkkistä. Aktiiviseen jäsenhankintaan kannustusta jatketaan tänäkin vuonna, erityisesti vaalikampanjoinnin ohessa.

Otto Köngäs
piirin 2. varapuheenjohtaja


2. Valtuustokuulumiset 3.2.2021

SDP:n valtuustoryhmä omaksui viime vuonna uuden tavan, jossa ryhmän jäsenet kertovat vuorollaan kokouksen kuulumiset. Kirjoitusvuoro osui tällä kertaa minulle.

Illan suuri asia oli ”periaatepäätös satamatoimintojen uudelleenjärjestelyistä ja satama-alueiden maankäytön lähtökohdista Eteläsatamassa, Katajanokalla ja Länsisatamassa”. Valtuusto päätti, että eteläsataman maankäytön suunnittelua jatketaan keskittämisskenaarion pohjalta siten, että autolauttaliikenteeseen liittyvä rekkaliikenne voidaan lopettaa Eteläsatamassa. Tukholman autolauttaliikenne keskitetään Katajanokalle ja Tallinnan autolauttaliikenne Länsisatamaan. Linjattiin myös, että Länsisatamasta Länsiväylälle suunnitellaan satamatunneli, joka mahdollistaa Länsisataman laajentamisen ja tuo vihdoin helpotusta Jätkäsaaren liikennesumppuun.

Kokouksessa äänestettiin vihreiden ja vasemmistoliiton tekemistä vastaehdotuksista, joissa haluttiin lisäselvityksiä siitä, että Jätkäsaaren tunnelin sijaan liikennettä siirrettäisiin Vuosaaren satamaan. Tämä saattoi kuulostaa hyvältä, mutta Helsingin sataman tekemissä perusteellisissa selvityksissä on todettu, että satamatoimien merkittävä lisääminen Vuosaaressa ei ole mahdollista ilman, että satamaa ympäröivät luontoalueet tulevat vastaan ja tämä ei olisi myöskään taloudellisesti kannattavaa. Se, että Vuosaaren satama rakentamisen estämiseksi aikanaan kaikkensa tehneet vihreät nyt kannattavat sataman laajentamista on tietynlaista historian paradoksia ja itse totesin keskustelussa, että ehdotuksessa lienee ollut kyse enemmän kuntavaalien läheisyydestä johtuvasta poliittisesta taktikoinnista.

Valtuusto hyväksyi myös Meri-Rastilan länsiosan asemakaavan. Kaavan muutos koskee Rastilan metroaseman ympäristöä, Meri-Rastilan liikekeskusta ja 1990-luvun alussa rakennetun kerrostaloalueen länsiosaa sekä asuinalueen sisäisiä puisto- ja katualueita. Kaava on osa Meri-Rastilan kaupunkiuudistusta, jossa tehdään uutta rakentamista, puistojen ja katualueiden sekä julkisten palvelujen ja palvelutilojen kehittämistä. Sen myötä, että kaupunkiympäristölautakunta päätti viime syksynä säilyttää Meri-Rastilan rantametsän virkistyskäytössä, länsipuolen kaupunkiuudistukselle on löytynyt hyvin ymmärrystä Vuosaaressa. Kaupunginosan kasvojen kohotus on tärkeä asia. Vielä työn alla oleva idän puolen kaava on hieman kiistanalaisempi, sillä se vaikuttaa luontoalueisiin.  Kaupungin terveyspalvelujen riittävyys on ollut pidemmän aikaa ongelma Vuosaaressa. Olen seurannut asiaa siitä asti, kun lähdin mukaan kunnallispolitiikkaan 2008. Valtuusto hyväksyi päätöksen yhteydessä äänin 52-1 (30 tyhjää, 2 poissa) ponteni, jossa edellytettiin, että terveyspalvelujen riittävyydestä Meri-Rastilassa tehdään selvitys. Alueen oma melko hyvin toiminut terveysasema suljettiin 2005. Muutamat kokoomuksen ryhmän suunnalta keskustelussa tulleet melko ylimieliset letkautukset kertoivat, että lähiöiden terveyspalvelujen vaikea tilanne ei ilmeisesti ole kaikille valtuutetuille tuttu asia. Samalla on todettava, että osa kokoomuksenkin ryhmästä tuki pontta. Ymmärrän, että ponsi ei tilannetta yksin ratkaise, mutta pidän tärkeänä, että sote-lautakunta käsittelee sen kautta jälleen asiaa.

Ville Jalovaara, SDP:n valtuustoryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja ville.jalovaara@gmail.com 


3. Timo Harakka Kalasatamassa: Mistä rakentuu maailman paras pääkaupunki?

Lämpimästi tervetuloa mukaan vaalikevään ensimmäiseen Harakan Facebook-kaupunginosaliveen yhdessä kalasatamalaisten sekä kaupunkipoliitikko, kuntavaaliehdokas Laura Rissasen (kok.) kanssa.

Suora lähetys Kalasataman Harbour-baarista aukeaa Facebook-livenä tähän tapahtumaan ma 8.2. noin klo 17.50. Voit seurata ja osallistua keskusteluun mukavasti ja turvallisesti kotisohvaltasi.

Livessä keskustellaan, millaiset asuinalueiden ideat kantavat tulevaisuuteen? Millainen on Kalasatama vuonna 2030? Mitä Kalasatamassa vielä pitäisi kehittää? Entä mitä Kalasataman historiasta voisi oppia Helsingin uusien alueiden suunnitteluun?

Keskusteluamme luotsaa kalasatamalainen Juhana Harju.

https://fb.me/e/hfrTQ2QcW4. Alueellinen järjestöpäivä 13.2. – ilmoittautuminen on avattu!

Tervetuloa alueelliseen järjestöpäivään lauantaina 13.2.2021.

Päivä kokoaa yhteen (verkon välityksellä) Helsingin ja Uudenmaan piirien jäseniä, ehdokkaita, puolueosastotoimijoita ja kaikkia vaalityössämme mukana olevia. Järjestöpäivillä kouluttaudumme ja haemme ideoita kevään vaalityöhön. Yhteisten osuuksien lisäksi, ohjelma koostuu erilaisista työpajoista ja luennoista, joista osallistuja voi valita itselleen sopivimmat aiheet.

Päivän ohjelma ja ilmoittautumisohje on julkaistu! Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan: https://helsinki.sdp.fi/kalenteri/alueelliset-jarjestopaivat/

5. Eveliina Heinäluoma ja Ville Jalovaaran facebook-live

Eveliina Heinäluoma ja Ville Jalovaara järjestävät Itä-Helsingin kaupunkipäättäjien facebook-liven maanantaina 15.2. klo 17:30-18:30. Evelle ja Villelle voi lähettää liveä varten kysymyksiä etukäteen tapahtumasivulla. Itse tapahtuma ja tarkempi kuvaus löytyvät täältä:

https://www.facebook.com/events/534009207524800Nasima Razmyarin pormestarikampanjan startti 20.2.

Tervetuloa Nasima Razmyarin pormestarikampanjan starttiin, joka järjestetään Facebook-livetilaisuutena lauantaina 20.2. klo 12 alkaen.


Ohjelmassa luvassa mm. pääministeri Sanna Marini tervehdys sekä keskustelua yhteisestä kotikaupungistamme Helsingistä presidentti Tarja Halosen ja kirjailija Miika Nousiaisen kanssa. Upeasta kantelemusiikista vastaa Emma Kuntsi.

Tervetuloa mukaan!

Pääset seuraamaan livelähetystä Nasima Razmyarin Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/razmyarnasima

xxxx

Lisää tapahtumia löydät:
piirin kotisivulta 
https://helsinki.sdp.fi

04.09.2023Heikki Koski ja Riitta Prusti kunniajäseniksi
31.03.2022Ville Jalovaara 29.3. Lauttasaaressa
12.03.2022Ministeri Paatero 12.3. klo 14 Lauttiksen ulkoterassilla
10.11.2021Pikkujoulut
10.11.2021Tapani Brotherus 16.11. klo 19:00
10.11.2021Syyskokous
21.06.2021Tapaaminen 29.6. klo 18 Kassarilla
13.06.2021Kannanotto Vattuniemen keskuksen asemakaavaluonnoksesta
03.06.2021Kevätvuosikokous ke 9.6.2021, alla ilm.ohjeet
12.02.2021LASY-Viesti 8.2.2021 / RK

Siirry arkistoon »